Een boek of omslag laten ontwerpen? Ga voor een ontwerp dat past bij jouw verhaal!

Eerlijk zeggen: heb jij wel eens een boek gekocht puur omdat het er mooi uitzag? Je bent niet de enige! De uitstraling van een boek zegt vaak héél veel over de inhoud ervan. Een boekomslag is eigenlijk een samenvatting van het binnenwerk. Tegelijkertijd is het ook precies datgene wat jouw potentiële kopers over de streep kan trekken om je boek te kopen. Het boekomslag vertelt een verhaal waarmee jij jouw klanten inpakt. Het is dus erg belangrijk om goed na te denken over het ontwerp van jouw boek en de cover. Hieronder lees je hoe ik te werk ga om er een krachtig en passend ontwerp van te maken!

 

Minder is meer

Een omslag bevat veel informatie. Denk aan een goed leesbare titel, de naam van de auteur en eventueel een afbeelding. Vaak staat er op de achterkant van het boek ook nog een samenvatting van de inhoud, de naam van de uitgever en soms een auteursfoto. Aardig wat info! Ik vind het altijd een leuke uitdaging om van zowel het binnen- als het buitenwerk een beleving te maken. Af en toe is het juist mooi om minimalistisch te werk te gaan. Minder is vaak meer. Natuurlijk kijk ik wel of dit past bij de inhoud van het boek én bij jouw persoonlijkheid.

Denk na over het doel van jouw boek

Ga je met me samenwerken? Dan open ik mijn vragenvuur op je! Wat is de inhoud van het boek? En het doel? Wie wil je er eigenlijk mee bereiken? Ik daag je uit om eens écht kritisch naar jouw meesterwerk te kijken. Daarna bepaal ik welk stijlontwerp het boek krijgt. Ik begin met het maken van een stramien voor het binnenwerk. Dit is de basis van het boek. Zo kijk ik onder andere per pagina waar de afbeeldingen geplaatst kunnen worden en hoe de tekst wordt uitgelijnd. Tussendoor laat ik je een aantal belangrijke pagina’s zien met het eerste ontwerp. Als je hier blij mee bent, ga ik verder met de rest van het boek.

Een passend ontwerp bij jouw inhoud

Het kan verleidelijk zijn om mee te gaan in de trends van dit moment. Zo zijn op dit moment zachte aardetinten helemaal ‘hip & happening’. Maar… dat betekent niet dat jouw boek(omslag) uit dat soort kleuren moet bestaan. Júíst niet. Ik kijk en denk graag inhoudelijk met je mee. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw boekinhoud schreeuwt om vrolijke kleuren en illustraties óf juist veel wit met alleen een aantal kleuraccenten. Als je met mij samenwerkt, kun je ervan uitgaan dat jouw boek(omslag) precies past bij de teksten die jij hebt geschreven. Wel zo fijn, toch?

 

Wil je ook een omslag of compleet boek laten ontwerpen? Ik sta in de startblokken!

Vorige
Vorige

Een jaarverslag van 200 pagina’s samengevat in één pagina?

Volgende
Volgende

Zo krijg jij een knaller van een jaarverslag!